Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε νοσηλευτικές μονάδες της Πάτρας
[Ζούγκλα]: Επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε νοσηλευτικές μονάδες της Πάτρας

[Ζούγκλα]: Επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε νοσηλευτικές μονάδες της Πάτρας

«Η χώρα, πάρα τις Κασσάνδρες είναι υγειονομικά ασφαλής. Το δημόσιο σύστημα, όχι μόνο δεν κατέρρευσε, αλλά ξεπέρασε κάθε κίνδυνο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις νοσηλευτικές μονάδες της Πάτρας, καθώς και την μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Κατά τη διάρκεια πολύωρων συναντήσεων που είχε ο υπουργός με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ανακοίνωσε την απόφαση για πρόσληψη 4.000 ατόμων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Οι προσλήψεις αυτές σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017, θα είναι 12μηνης διάρκειας, με πλήρη δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, προσλήψεις νοσηλευτών, καθώς και παραϊατρικού προσωπικού.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στην Πάτρα, ήταν το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Εκεί συναντήθηκε με την διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους, όπου για περίπου δύο ώρες συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και τις λύσεις που δρομολογούνται. Αναφερόμενος στα οικονομικά της υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «η τάση συνεχούς υποχρηματοδότησης αντιστράφηκε» – και συμπλήρωσε: «Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό κατά 150 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι τον Οκτώβριο με ανακατανομή πόρων από άλλα υπουργεία και προσθέσαμε αλλά τόσα στον προϋπολογισμό του 2016».
Μετά την συνάντηση, ο Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου, το οποίο ανακατασκευάζεται μετά τις ζημιές που υπέστη από τον σεισμό του 2008.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!