Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Επίσκεψη του Πορτογάλου Προέδρου στη Δομή Φιλοξενίας Θήβας
[Ζούγκλα]: Επίσκεψη του Πορτογάλου Προέδρου στη Δομή Φιλοξενίας Θήβας

[Ζούγκλα]: Επίσκεψη του Πορτογάλου Προέδρου στη Δομή Φιλοξενίας Θήβας

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας κ. Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας, επισκέφθηκε σήμερα τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Θήβα.
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας υποδέχθηκαν τον Πορτογάλο Πρόεδρο και τον συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησής του στους χώρους της Δομής.
Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Θηβαίος και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Ο κ. Ντε Σόουζα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και να συνομιλήσει με μέλη οικογενειών που διαμένουν στη Δομή.
Στη συνέχεια, κ. Βίτσας έκανε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
Δ. Βίτσας: Η επίσκεψη του Προέδρου της Πορτογαλίας στο Κέντρο Φιλοξενίας της Θήβας, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, ήταν μια σημαντική επίσκεψη, με την έννοια ότι η Πορτογαλία από την πρώτη στιγμή στάθηκε πολύ υποστηρικτικά στα προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα σε σχέση με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Μην ξεχνάμε ότι δύο πλοία της Πορτογαλίας βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος στις συνομιλίες που είχε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Πρωθυπουργό, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα ζητήματα του προσφυγικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!