Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Επιδείνωση για τα ελληνικά ομόλογα
[Ζούγκλα]: Επιδείνωση για τα ελληνικά ομόλογα

[Ζούγκλα]: Επιδείνωση για τα ελληνικά ομόλογα

Η νευρικότητα που κυριαρχεί στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ όπου πολλοί αναμένουν ότι θα δοθεί το σήμα για τέλος του QE φέτος, σε συνδυασμό με το ισχυρό sell-off που προκάλεσε η συνεδρίαση της Fed στα αμερικάνικα ομόλογα, αλλά και τις εσωτερικές εξελίξεις που συντηρούν την αβεβαιότητα για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, οδηγούν σε νέα επιδείνωση των ελληνικών ομολόγων.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,640% με άνοδο 1,6% από χθες, ενώ η απόδοση του 5ετούς σκαρφαλώνει στο 3,912% με άνοδο 1,75%.
Πλέον, μετά και τις έντονες αναταραχές του Μαΐου, τα νέα “φυσιολογικά” επίπεδα για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνονται κοντά ή και υψηλότερα του 4,5%, γεγονός που θολώνει τα νερά για οποιαδήποτε έξοδο στις αγορές.
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εκτιμά ότι αυτή η νευρικότητα είναι προσωρινή και πως μία συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – όπως δήλωσε και σε συνέντευξή του χθες ο κ. Τσακαλώτος – θα φέρει την ηρεμία στην ελληνική αγορά ομολόγων, επιτρέποντας μία νέα έκδοση, ωστόσο οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και υπογραμμίζουν πως το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη ενόψει του τέλους του QE θα “χτυπήσει” ιδιαίτερα τα ελληνικά ομόλογα, έστω και αν δεν συμμετείχαν ποτέ στο τεράστιο αυτό πρόγραμμα της ΕΚΤ.
Οι χώρες με το υψηλότερο χρέος και τις περισσότερες καθαρές εκδόσεις θα είναι πιο ευάλωτες στο τέλος του QE της ΕΚΤ, όπως σημειώνει ο Jan von Gerich, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Nordea.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!