Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων σε κομητεία της Β. Καρολίνας
[Ζούγκλα]: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων σε κομητεία της Β. Καρολίνας

[Ζούγκλα]: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων σε κομητεία της Β. Καρολίνας

Την επαναληπτική καταμέτρηση περίπου 94.000 ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ, διέταξε η εκλογική επιτροπή στη Βόρεια Καρολίνα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με την εκλογή νέου κυβερνήτη, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.
O Πατ Μακρόρι, Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας, αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη με μικρή διαφορά του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Ρόι Κούπερ, που είναι ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.
Η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόρι έχει υποστηρίξει ότι έγιναν εκλογικές παρατυπίες σε δεκάδες κομητείες, με τους Δημοκρατικούς από την πλευρά τους, να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμους. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης οι αποφάσεις του πολιτειακού συμβουλίου των εκλογών, αλλά και 100 εκλογικών συμβουλίων στις κομητείες της πολιτείας, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, είχαν στάση αντίθετη με αυτή του Μακρόρι.
Σύμφωνα με τους NY Times, η προεκλογική εκστρατεία του Κούπερ, αλλά και φιλελεύθερες ομάδες παρότρυναν τον Μακρόρι να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, αργά την Τετάρτη, οι τρεις Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι στην πενταμελή εκλογική επιτροπή της πολιτείας αποφάσισαν να διατάξουν την καταμέτρηση των ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ.
Η επανάληψη της καταμέτρησης γίνεται σε πέντε εκλογικά κέντρα πρώιμης ψηφοφορίας κι ένα κανονικό εκλογικό κέντρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!