Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Ένα «αντίο» στον Τζίμη Πανούση
[Ζούγκλα]: Ένα «αντίο» στον Τζίμη Πανούση

[Ζούγκλα]: Ένα «αντίο» στον Τζίμη Πανούση

Σπυριδωνία Κρανιώτη
Ο κόσμος αγαπούσε τον Τζίμη Πανούση και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους απλούς Έλληνες που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ναι η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτη. Αλλά τελικά ποιος ήταν ο Τζίμης και ποια ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του καλλιτέχνη που άφησε το στίγμα του στη δεκαετία του 80;
Ο Τζίμης Πανούσης δήλωνε μουσικά αυτοδίδακτος και πως έπαιζε λίγο απ’ όλα. Η αλήθεια ήταν πως ο Τζίμης είχε μια εξαιρετική φωνή και ένα απίστευτο θεατρικό ένστικτο. Ήταν ένας χαρισματικός καλλιτέχνης που δεν τον χόρταινες στη σκηνή. Ετοιμόλογος με κοφτερή σκέψη και αφοπλιστικό χιούμορ, με μία λέξη «αστείρευτος».
Ο λόγος που ο κόσμος τον ακλουθούσε ήταν η αυθεντικότητα του και αυτό το ανατρεπτικό χιούμορ που διέθετε. Έκανε σάτιρα κι όχι προπαγάνδα. Δεν άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμα του. Στις παραστάσεις του και στη μουσική του άκουγε κανείς αλήθειες για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Έλληνα νεοέλληνα, πουλάκι ξένο – πουλί χαμένο, μας τη φέρανε οι βάρβαροι… Ο Τζίμης Πανούσης ήταν από τους λίγους καλλιτέχνες που αντίκρισαν κατάματα και ωμά την παρακμή του Έλληνα της μεταπολίτευσης και ένας από τους πρωτοπόρους της stand up comedy. Διαχειρίστηκε όλα αυτά τα ζητήματα της ταυτότητας του νεοέλληνα με αφοπλιστικό τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!