Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: «Ελληνικές Ημερίδες 2017»: Προώθηση ελληνικού τουρισμού στην Ιταλία
[Ζούγκλα]: «Ελληνικές Ημερίδες 2017»: Προώθηση ελληνικού τουρισμού στην Ιταλία

[Ζούγκλα]: «Ελληνικές Ημερίδες 2017»: Προώθηση ελληνικού τουρισμού στην Ιταλία

Στον Τάραντα, στη νότια Ιταλία, βρέθηκε για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος η γγ Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, εκπροσωπώντας το υπουργείο στις «Ελληνικές Ημερίδες 2017», που διοργάνωσε η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και την Ελληνική Κοινότητα του Τάραντα «Μαρία Κάλλας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.
Στην ομιλία της, η γγ αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας και τόνισε την πολύτιμη συμβολή των ομογενών, ως γέφυρας πολιτισμού, ειρήνης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Συνεχάρη τους εκπροσώπους των ελληνικών και φιλελληνικών φορέων της Ιταλίας για το «σπουδαίο έργο ευθύνης, εθελοντισμού και ειλικρινούς προσφοράς που επιτελούν απέναντι στην Ελλάδα».
«Ο τουρισμός, όπως και ο πολιτισμός συμβάλλουν στην οικοδόμηση δυνατής συμμαχίας» τόνισε η κ. Κουρνέτα και έκανε λόγο για «ισχυρή κυβερνητική βούληση ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας», όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Ιταλίας, στην Κέρκυρα, παρουσία των πρωθυπουργών Αλ. Τσίπρα και Π. Τζεντιλόνι αντίστοιχα και κυβερνητικών αποστολών των δύο χωρών, σύνοδο κατά την οποία η Ελληνίδα υπουργό Τουρισμού Έλ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό της Ντ. Φραντσεσκίνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!