Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ αντί για πλεόνασμα βλέπουν οι εργαζόμενοι στα Ταμεία
[Ζούγκλα]: Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ αντί για πλεόνασμα βλέπουν οι εργαζόμενοι στα Ταμεία

[Ζούγκλα]: Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ αντί για πλεόνασμα βλέπουν οι εργαζόμενοι στα Ταμεία

Στην αποδόμηση των κυβερνητικών προβλέψεων για την επίτευξη πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Συγκεκριμένα, στην εισήγηση του ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ αναφέρεται πως «το περίφημο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δισ.» και πως «μεγάλος αριθμός νέων συνταξιούχων “θυσιάστηκε” και δεν έλαβε τη σύνταξή του προκειμένου ο ΕΦΚΑ να εμφανίσει πλεόνασμα».
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία δίνουν παραδείγματα – σοκ για τις μειώσεις που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου στις κύριες συντάξεις.
Συγκεκριμένα, η περικοπή -με βάση το ανώτατο πλαφόν του 18%- φτάνει ακόμα και τα 184,44 ευρώ.
Οι δε συντάξεις χηρείας θα υποστούν περικοπή ακόμα και έως 531 ευρώ. Την ίδια ώρα, σε 341.173 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ. Ενώ τα χρέη των συνταξιοδοτικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ φτάνουν στα 2,2 δισ. ευρώ.
Η βασική παρατήρηση την οποία κάνει η ΠΟΠΟΚΠ αφορά το στο γεγονός ότι προϋπολογιζόμενη δαπάνη για συντάξεις ύψους 582 εκατ:
* Δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και αθροίστηκε στο πλεόνασμα του 2017 αφού αντίστοιχα,
* Δεν μεταφέρθηκε και δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του 2018, επειδή ο κύριος όγκος των συντάξεων που αντιστοιχούσαν στο συγκεκριμένο ποσό καταβλήθηκαν τελικά εντός του 2017 από την Έκτακτη Επιχορήγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!