Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Η Ελλάδα δίνει το παρών στον 34ο ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας της Shell
[Ζούγκλα]: Η Ελλάδα δίνει το παρών στον 34ο ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας της Shell

[Ζούγκλα]: Η Ελλάδα δίνει το παρών στον 34ο ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας της Shell


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης


Περισσότερες από 160 ομάδες φοιτητών από 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον 34ο ευρωπαϊκό μαραθώνιο οικονομίας της Shell, ο οποίος επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρίτη συνεχή χρονιά.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου.

Πρόκληση
Βασική πρόκληση του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων, για να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μιας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους.

Οι συμμετέχοντες
Η Ελλάδα θα πάρει συμμετοχή για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη φορά διεκδικώντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Την εκπροσώπησή της θα αποτελέσουν τα ακόλουθα ιδρύματα:
Πολυτεχνείο Κρήτης

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης: Πέρυσι κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen), διανύοντας 138χλμ/m3, ενώ απέσπασε και το βραβείο ασφάλειας οχήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία της.


ΑΕΙ Πειραιά


Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.: Πέρυσι στην κατηγορία Prototype (Battery Electric) κέρδισε την 9η θέση, διανύοντας 412 χλμ./kWh καθώς και το βραβείο σχεδιασμού οχήματος.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Πέρυσι διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Battery Electric) και κατέλαβε την 25η θέση αγγίζοντας τα 225 km/kWh.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!