Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η κυβέρνηση την τελευταία διετία έστειλε λάθος μηνύματα για το προσφυγικό»
[Ζούγκλα]: Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η κυβέρνηση την τελευταία διετία έστειλε λάθος μηνύματα για το προσφυγικό»

[Ζούγκλα]: Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η κυβέρνηση την τελευταία διετία έστειλε λάθος μηνύματα για το προσφυγικό»

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση
«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και φέρνει στο μυαλό μας τις εικόνες εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη μακριά από πολέμους, κακουχίες και διώξεις κάθε είδους», επεσήμανε σε άρθρο της, η Ευρωβουλευτής ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή την 20η Ιουνίου, «Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων».
«Παράλληλα, είναι μία καλή ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και πάλι το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, που αν και βυθισμένη σε μία δίνη κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, δεν ύψωσε τείχη αλλά υποδέχτηκε χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους με αισθήματα φιλοξενίας και αλληλεγγύης. Την ίδια αλληλεγγύη περιμένει ακόμα ο ελληνικός λαός από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκές συνθήκες για τη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά μέχρι στιγμής τη λαμβάνει με το σταγονόμετρο και ενίοτε καθόλου» επεσήμανε η Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Και υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση την τελευταία διετία έστειλε λάθος μηνύματα για το προσφυγικό, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε είδους μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Από την άλλη, δύο χρόνια μετά το μεγάλο ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης η Ευρώπη συνεχίζει να αναλώνεται σε ένα παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Το πρόβλημα, όμως, σε όλες του τις εκφάνσεις – πολιτική, κοινωνική και ανθρωπιστική – το βιώνουμε εμείς οι Έλληνες και δικαιολογημένα τα όρια αντοχής της γονατισμένης από την οικονομική κρίση ελληνικής κοινωνίας έχουν αρχίσει να εξαντλούνται».
»Στα νησιά μας του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου συνεχίζουν να συσσωρεύονται μετανάστες, αν και οι δυνατότητες φιλοξενίας έχουν προ πολλού ξεπεραστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!