Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: “Ελάφρυνση χρέους μόνο με μέτρα”
[Ζούγκλα]: “Ελάφρυνση χρέους μόνο με μέτρα”

[Ζούγκλα]: “Ελάφρυνση χρέους μόνο με μέτρα”

Τις προτάσεις εφαρμογής των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξετάζει στην παρούσα φάση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ.
«To Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στη συμφωνία, στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων» τονίζει ο κ. Κόλμπεργκ στο ΑΠΕ, ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblatt» που υποστηρίζει ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Σχετικά με τις πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας για το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Κόλμπεργκ δεν το απέκλεισε, λέγοντας: «Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!