Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: «Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης»
[Ζούγκλα]: «Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης»

[Ζούγκλα]: «Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης»

Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, υπογραμμίζοντας ότι διαχρονικά ο επιχειρηματικός κόσμος επιζητεί την πολιτική σταθερότητα, που άλλωστε αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
«Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου», τονίζει, «είναι η αποφυγή πρόωρων εκλογών και η ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας των κυβερνήσεων. Αποδεδειγμένα άλλωστε, οι προεκλογικές περίοδοι εκτροχιάζουν την οικονομία της χώρας και συνήθως δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μοιάζει αναπόφευκτη, αλλά αυτές ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα της χώρας». Και επισημαίνει: «Σε κάθε περίπτωση ο επιχειρηματικός κόσμος προτρέπει τα πολιτικά κόμματα, είτε βρίσκονται στη διακυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής με προτάσεις και έργα και όχι με αιτήματα και πρακτικές που πηγάζουν από μικροκομματικά συμφέροντα».
Ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, η αναζωογόνηση του επενδυτικού τοπίου, η διαμόρφωση ξεκάθαρου εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη, ένα σταθερό ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και όχι οι εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!