Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Έκλεισε ο αμφιλεγόμενος χώρος φιλοξενίας μεταναστών στη Σούδα της Χίου
[Ζούγκλα]: Έκλεισε ο αμφιλεγόμενος χώρος φιλοξενίας μεταναστών στη Σούδα της Χίου

[Ζούγκλα]: Έκλεισε ο αμφιλεγόμενος χώρος φιλοξενίας μεταναστών στη Σούδα της Χίου

Ένας από τους χειρότερους καταυλισμούς της Ευρώπης, ένα σύγχρονο κολαστήριο για κάθε λογής παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, που εξέθεσε πολλαπλά τη Χίο και την Ελλάδα στα μάτια όλου του κόσμου, ο καταυλισμός της Σούδας, από το πρωί του Σαββάτου αποτελεί οριστικά παρελθόν.
Η απόφαση της Ε.Ε. να μειώσει τη ροή χρηματοδότησης προς τις Μ.Κ.Ο. και να πάρει η ελληνική κυβέρνηση υπό την έλεγχό της πολλές αρμοδιότητες τις οποίες είχε εκχωρήσει κυρίως προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους συνεργάτες της σήμανε και την αρχή του τέλους για μία δομή που βρέθηκε στο επίκεντρο της τοπικής αλλά και διεθνούς επικαιρότητας δεκάδες φορές.
Το ξήλωμα του καταυλισμού αποκάλυψε σταδιακά την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία διαβιούσαν δεκάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, κάτι που πολλές φορές στο παρελθόν πυροδότησε εξεγέρσεις, εσωτερικές αντιπαλότητες στον καταυλισμό και οδήγησε τους περίοικους του καταυλισμού, χωρίς αποτελέσματα μέχρι στιγμής, να στραφούν δικαστικά κατά του Δήμου Χίου που διαχειρίζονταν τον καταυλισμό.
Από το πρωί του Σαββάτου, οι εναπομείναντες παράτυποι μετανάστες καθώς και οι εργαζόμενοι της Μονομετοχικής, ξεκίνησαν τις εργασίες ξηλώματος της τελευταίας μεγάλης σκηνής, του λεγόμενου «Rub hall» σηματοδοτώντας έτσι το τέλος ενός καταυλισμού για τον οποίο ο ιστορικός του μέλλοντος σίγουρα θα έχει να γράψει πολλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!