Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Εκδήλωση μνήμης για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μέλα – αγώνας για να διασωθεί η οικία του στην Κηφισιά
[Ζούγκλα]: Εκδήλωση μνήμης για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μέλα – αγώνας για να διασωθεί η οικία του στην Κηφισιά

[Ζούγκλα]: Εκδήλωση μνήμης για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μέλα – αγώνας για να διασωθεί η οικία του στην Κηφισιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης, για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση ανακοινώνοντας πως στον προϋπολογισμό του Δήμου θα εγγραφεί κονδύλι ως συνεισφορά για την εξαγορά της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά.
«Τα λόγια έχουν περισσέψει ανά τις δεκαετίες είναι ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι για γρήγορες και πρακτικές δράσεις που θα φέρουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση, αναστύλωση και διάσωση της ιστορικής οικίας του Παύλου Μελά. Και πρόσθεσε «Η κατοικία του ήρωα είναι το σπουδαιότερο μνημείο της πόλης μας. Για αυτό το σκοπό ο Δήμος Κηφισιάς πρόκειται να εγγράψει πόσο 100.000 ευρώ ως συνεισφορά για να εξαγοραστεί η ιστορική οικία του ήρωα Παύλου Μελά».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης που με το χειμαρρώδη λόγο του φώτισε αθέατες πλευρές του Μακεδονικού Αγώνα και σκιαγράφησε το πορτρέτο του μεγάλου ήρωα Παύλου Μελά.
Να σημειώσουμε πως το Σωματείο «Καπετάν Μίκης Ζέζας», που οργάνωσε την εκδήλωση προσπαθεί να διασώσει και να αξιοποιήσει την οικία -μνημείο του Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, επί της οδού Τατοΐου 50.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!