Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Eυρωβουλή: Τo Iσλαμικό Κράτος ξεπλένει χρήμα μέσα στην Ε.Ε.
[Ζούγκλα]: Eυρωβουλή: Τo Iσλαμικό Κράτος ξεπλένει χρήμα μέσα στην Ε.Ε.

[Ζούγκλα]: Eυρωβουλή: Τo Iσλαμικό Κράτος ξεπλένει χρήμα μέσα στην Ε.Ε.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο-Νίκος Ρούσσης

Με έκθεσή του, που απευθύνεται στην Κομισιόν, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικών της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκαλύπτει συνταρακτικές λεπτομέρειες για το πώς οι τζιχαντιστές «ξεπλένουν» στην Ευρώπη τα έσοδα από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες και ποιοι είναι εκείνοι που τους βοηθούν.
Αφού στην έκθεση επισημαίνεται πως ο αντιτρομοκρατικός αγώνας πρέπει να έχει ως βασικό στοιχείο το «στέγνωμα» των πηγών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, τονίζεται ιδιαίτερα ότι με τη χρηματοδότηση αυτή ενισχύονται τρομοκρατικές ενέργειες που απαιτούν σημαντικά κεφάλαια αλλά κι άλλες, που, αν και εξίσου βίαιες ως προς τα αποτελέσματά τους, χρειάζονται λιγότερα κεφάλαια.
Στην έκθεση αποκαλύπτεται ότι:
* Το ISIS/Daesh προσπαθεί να διοχετεύσει τα χρήματά του έξω από το έδαφος που κατέχει σε Συρία και Ιράκ, με εξαγωγές πετρελαίου, επιχειρηματικές επενδύσεις, παράνομες μεταφορές κεφαλαίων και υποχρεωτική μετατροπή του ξένου συναλλάγματος σε νόμισμα ISIS/Daesh.
*Το ISIS/Daesh «ξεπλένει» τα έσοδα από τις εγκληματικές δραστηριότητές του αγοράζοντας κάθε είδους επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία στην Ε.Ε., με την προοπτική ότι αυτές οι πηγές θα μπορούσαν να του δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει τη χρηματοδότηση εγκληματικών δράσεων στο μέλλον, μετά τη διαφαινόμενη στρατιωτική ήττα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!