Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη
[Ζούγκλα]: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη

[Ζούγκλα]: Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Δημητριάδη, ιδρύτρια της ιστορικής γκαλερί «Μέδουσα» έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Υπήρξε μια από τις μεγάλες κυρίες της τέχνης των Αθηνών που στήριξε συστηματικά τους πρωτοπόρους της ελληνικής σύγχρονης τέχνης.
Η Μαρία Δημητριάδη ίδρυσε τη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, το 1979, σε ηλικία μόλις 19 χρονών και την καθιέρωσε ως μια από τις πρώτες ελληνικές αίθουσες τέχνης που στήριξαν συστηματικά τους πρωτοπόρους της ελληνικής σύγχρονης τέχνης. Την ίδια χρονιά έμελλε να επισκεφθεί και την Πάρο, το νησί που της έκλεψε την καρδιά της και αποτελούσε την καλοκαιρινή της βάση έκτοτε.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της γκαλερί, τo 1979, σε μια εποχή που η avant-garde έκφραση στην τέχνη ήταν αποδεκτή από έναν μικρό αριθμό ανθρώπων, η Μαρία Δημητριάδη ίδρυσε την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, όπου ξεκίνησε να παρουσιάζει περιβάλλοντα, δρώμενα, βίντεο, φωτογραφίες καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής.
Η πολιτική της Μέδουσας βασίστηκε στην «ανακάλυψη» και την συστηματική προβολή – προώθηση νέων ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι και καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου εκθεσιακού της προγράμματος. Στη Μέδουσα έχουν παρουσιαστεί δημιουργίες καλλιτεχνών διεθνούς φήμης, όπως των Takis, Μάριου Πράσινου, Αλέξη Ακριθάκη, Harold Stevenson, Robert Matta, και Κώστα Κουλεντιανού, σε εκθέσεις που προτείνουν νέες προσεγγίσεις για το καλλιτεχνικό τους έργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!