Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τους δημάρχους της Αττικής είχε ο Π. Σκουρλέτης
[Ζούγκλα]: Εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τους δημάρχους της Αττικής είχε ο Π. Σκουρλέτης

[Ζούγκλα]: Εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τους δημάρχους της Αττικής είχε ο Π. Σκουρλέτης

Εφ΄όλης της ύλης συζήτηση, τόσο για τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση όσο και την αναμενόμενη αλλαγή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, αλλά και τους εκλογικού της συστήματος, διεξήχθη στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) , παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και 45 δημάρχων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, από δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research «με τεράστιο δείγμα και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, το 60% των πολιτών συμφωνεί με τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές». Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε δε ότι «δεν υπάρχει εκλογικό σύστημα που να απαντάει σε όλες τις παθογένειες της αυτοδιοίκησης, να βάζει δηλαδή ως δια μαγείας στην άκρη, συμπεριφορές, σκοπιμότητες, εκβιασμούς, αλισβερίσια. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά διεξοδικά και χωρίς καμία πρόθεση να συμπιέσουμε τον χρόνο της συζήτησης».
Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, τάχθηκε υπέρ μιας «ειδικής συζήτησης και με την παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής» σημειώνοντας ότι αν δεν μπορέσουμε απαντήσουμε μ ένα βιώσιμο τρόπο, δεν νομίζω ότι οι πολίτες θα κάνουν διακρίσεις για το ποιος έχει την ευθύνη και ποιος δεν την έχει. Όλων τα πρόσωπα θα μπουν στην ίδια μεριά του τοίχου.
Ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραταθεί το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, που αφορά στην εξόφληση υποχρεώσεων δήμων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής και θα κατατεθεί τροπολογία που θα αντιμετωπίζει με σαφήνεια το καθεστώς επιβολής δημοτικών τελών σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Επίσης τους ενημέρωσε για τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ (500 εκατ. και 240 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα), για το 2018 που περιλαμβάνουν στοχευμένες ενέργειες, αυτόνομες ή συμπληρωματικές σε μεγαλύτερες δράσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!