Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: DW: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το SPD
[Ζούγκλα]: DW: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το SPD

[Ζούγκλα]: DW: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το SPD

Την Κυριακή το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα καλείται να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά ενός νέου μεγάλου συνασπισμού και να εγκρίνει ή να απορρίψει την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ.
Έχει τελικά το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν οι διερευνητικές επαφές τη σφραγίδα του SPD ή όχι; Μερίδα του SPD αλλά και οι πολίτες εν γένει απαντούν ως επί το πλείστον αρνητικά. Όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που διενήργησε το YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τους «ηττημένους» των διερευνητικών επαφών με τους Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).
Συγκεκριμένα μόλις το 9% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το SPD κατάφερε να επιβάλει στις διερευνητικές μεγαλύτερο μέρος των θέσεων και προτάσεών του απ’ ό,τι οι συντηρητικοί. Αντιθέτως το 29% κρίνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ ήταν εκείνοι που βγήκαν νικητές, ενώ το 15% πιστεύει ότι περισσότερο ωφελήθηκαν οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές. Την ίδια ώρα το 17% εκτιμούν ότι και οι τρεις δυνητικοί εταίροι πέτυχαν εξίσου καλά αποτελέσματα, ενώ το 30% δεν θέλησε να απαντήσει.
Ο μεγάλος συνασπισμός διχάζει
Για τους Σοσιαλδημοκράτες έφτασε πλέον η ώρα της αλήθειας. Στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή (21.01) στη Βόννη καλούνται να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά ενός μεγάλου συνασπισμού και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τους συντηρητικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!