Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: DW: Η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να δράσει
[Ζούγκλα]: DW: Η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να δράσει

[Ζούγκλα]: DW: Η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να δράσει

Η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει τον νόμο στην Καταλονία, υπογραμμίζει στην DW Φρανθίσκο Κάχα, πρόεδρος του αντιαποσχιστικού κινήματος Convivencia, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο σε Βαρκελώνη αλλά και στη Μαδρίτη.
Βαριές κατηγορίες κατά της περιφερειακής κυβέρνησης στην Καταλονία εκτοξεύει σε συνέντευξή του στην DW ο Φρανθίσκο Κάχα, πρόεδρος της καταλανικής αντιαποσχιστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Convivencia Civica Catalana (CCC).
«Οι μη εθνικιστές (σ.σ. της Καταλονίας) πραγματικά υποφέρουν εξαιτίας της καταστολής βασικών δικαιωμάτων. Η διάκριση εξουσιών είναι μια δημοκρατική νόρμα, η οποία έχει καταστραφεί εδώ. Αυτό είναι το πρόβλημα. Η πολιτική εξουσία στη Βαρκελώνη δεν σέβεται τους νόμους. Πρόκειται για μια προδημοκρατική κατάσταση» υποστηρίζει ο Φρανθίσκο Κάχα.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος εξουσιοδοτεί την κεντρική κυβέρνηση να παρεμβαίνει στις αυτόνομες περιφέρειες όταν αυτές δεν τηρούν το εθνικό δίκαιο. «Το άρθρο 155 δεν προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα. Αυτό που απαιτείται είναι ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, πολύ υπολογισμένο και λεπτομερές προκειμένου να επανέλθουμε στα συνταγματικά θεμέλια και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στην Καταλονία». Αυτά υποστηρίζει ο πρόεδρος της CCC, η οποία ιδρύθηκε το 1998, δρα από κοινού με άλλα πολιτικά κινήματα και δημοσιεύει μελέτες που αφορούν στην πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Καταλονία.
Όπως λέει ο Φρανθίσκο Κάχα, «έχω αναλύσει την ιδεολογία του καταλανικού εθνικισμού και τη φυλετική του βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!