Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Donald Trump εναντίον (και) Harley Davidson
[Ζούγκλα]: Donald Trump εναντίον (και) Harley Davidson

[Ζούγκλα]: Donald Trump εναντίον (και) Harley Davidson

Ο πιο «social» πλανητάρχης που έχει περάσει από την ιστορία της Αμερικής ξαναχτυπά, μέσω twitter κυρίως. Αυτή τη φορά με στόχο τη Harley Davidson.

Όλα ξεκίνησαν από την αίτηση της Harley στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ώστε να μεταφερθεί εκτός Αμερικής μέρος της παραγωγής μοντέλων της. Πιθανότερη αιτία οι εισαγωγικοί δασμοί που θα δεχτεί η H-D σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή, σαν «αντίποινα» στους δασμούς των ΗΠΑ για τις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Harley Davidson, η συμπεριφορά του Προέδρου των ΗΠΑ ως προς την εξωτερική/εμπορική πολιτική μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει, μιας και οι δασμοί για την ευρωπαϊκή αγορά θα επιφέρουν επιβάρυνση της τάξης των 100 εκ. δολαρίων έτος.

Βέβαια, όλα αυτά γίνονται για να γίνει η Αμερική «great again», σύμφωνα πάντα με τον Trump. Τώρα αν εν τέλει καταφέρει να κάνει τα αμερικανικά προϊόντα να παράγονται όντως στην Αμερική ή αν απλά χαντακώσει και άλλες εταιρίες, είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία. Ή τέλος πάντων το twitter, στο οποίο όπως θα δείτε είναι λαλίστατος.

«Μια Harley-Davidson δεν πρέπει ποτέ να κατασκευαστεί σε άλλη χώρα – ποτέ! Οι υπάλληλοί τους και οι πελάτες τους είναι ήδη πολύ θυμωμένοι μαζί τους. Αν μετακινηθούν, προσέξτε, θα είναι η αρχή του τέλους – παραδόθηκαν, εγκατέλειψαν! Η αύρα θα χαθεί και θα φορολογηθούν όπως ποτέ άλλοτε!».

Kαι μετά την επίκληση στο δίτροχο εθνικό συναίσθημα, ακολούθησε αυτό το post:

«…Όταν είχα στελέχη της Harley-Davidson στο Λευκό οίκο καταδίκασα σε αυτούς τους δασμούς σε άλλες χώρες, όπως στην Ινδία, που ήταν υπερβολικά υψηλοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!