Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 14 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Δημοσιογραφία: Ο απόλυτος εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν
[Ζούγκλα]: Δημοσιογραφία: Ο απόλυτος εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν

[Ζούγκλα]: Δημοσιογραφία: Ο απόλυτος εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν

Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο σημείο στον πλανήτη αυτήν τη στιγμή για έναν δημοσιογράφο από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Οπλαρχηγοί και οργανώσεις από τη μία, η τουρκική «Μουχαραμπάτ», αυτό το ιδιότυπο δίκτυο ρουφιανιάς που λειτουργεί στη χώρα αυτή, από την άλλη.
Αν γλυτώσεις από τους εμπόλεμους στη Συρία, θα βρεθείς μπλεγμένος στην Τουρκία. Αν δούλεψες ως δημοσιογράφος με τους Κούρδους της Συρίας, είσαι τρομοκράτης στην Τουρκία. Αν μπλέξεις με τους τζιχαντιστές στη Συρία και τα καταφέρεις να ξεφύγεις, τότε είσαι κόκκινο πανί για όλους τους άλλους, εκτός ενδεχομένως από τις μυστικές υπηρεσίες του Ερντογάν. Με λίγα λόγια, η δημοσιογραφία στη σημερινή ευρύτερη Μεσοποταμία είναι ένα στοίχημα και μάλιστα χωρίς κανόνες.
Σε αυτό το θολό τοπίο επιχείρησε να πορευτεί ο Loup Bureau, ο Γάλλος freelancer δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές προ ημερών και έκτοτε κρατείται με την κατηγορία της συνεργασίας με τρομοκράτες.
Το «έγκλημα» του Γάλλου δημοσιογράφου συνίσταται στο ότι μετέβη στις κουρδικές περιοχές της Συρίας και ήρθε σε επαφή με τους μαχητές του YPG, της πολιτικοστρατιωτικής οργάνωσης η οποία μάχεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και αυτήν την περίοδο σε συνεργασία με άλλες αντάρτικες οργανώσεις αλλά και τους Αμερικανούς συμμετέχει στην πολιορκία της Ράκκα.
Το YPG έχει άμεση πολιτική σχέση με το κουρδικό ΡΚΚ που μάχεται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!