Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο διεθνής συνασπισμός παραδέχθηκε πως οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ και τη Συρία προκάλεσαν τον θάνατο 54 αμάχων
[Ζούγκλα]: Ο διεθνής συνασπισμός παραδέχθηκε πως οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ και τη Συρία προκάλεσαν τον θάνατο 54 αμάχων

[Ζούγκλα]: Ο διεθνής συνασπισμός παραδέχθηκε πως οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ και τη Συρία προκάλεσαν τον θάνατο 54 αμάχων

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι άλλοι 54 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στο ιρακινό και στο συριακό έδαφος μεταξύ του Μαρτίου και του Οκτωβρίου.
Ο συνασπισμός ανέφερε ότι «πιθανόν» ευθύνεται για τους θανάτους 24 αμάχων τη 18η Ιουλίου κοντά στο Μανμπίτζ, στη Συρία, σε ένα αεροπορικό πλήγμα στο οποίο παράλληλα σκοτώθηκαν «σχεδόν 100 μαχητές του ISIS», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM), του επιτελείου των αμερικάνικων ένοπλων δυνάμεων που είναι υπεύθυνο για τη Μέση Ανατολή.
Ο συνασπισμός δεν παραδέχεται την ευθύνη του για θύματα μεταξύ των αμάχων παρά μόνο μετά από έρευνα, συχνά μακρά.
Ο βομβαρδισμός στη Μανμπίτζ είναι ένας από αυτούς που προκάλεσαν τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με τα στοιχεία της USCENTCOM.
«Έως και 24 άμαχοι οι οποίοι είχαν αναμιχθεί με τους μαχητές σκοτώθηκαν χωρίς να υπάρχει πρόθεση» γι? αυτό σε ένα αεροπορικό πλήγμα το οποίο στοχοθέτησε μια συγκέντρωση μαχητών.
Εξάλλου, δεκαπέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό που έγινε την 28η Ιουλίου κοντά στην αλ Γαντούρα στη Συρία, σύμφωνα με την USCENTCOM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!