Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία
[Ζούγκλα]: Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία

[Ζούγκλα]: Ο διεθνής συνασπισμός κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε δυνάμεις που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον στη Συρία

Ο διεθνής συνασπισμός κατηγόρησε σήμερα τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε νωρίτερα σήμερα.
«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού» επισήμανε ο διεθνής συνασπισμός σε ένα δελτίο τύπου.
«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».
Ο συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.
Αρχικά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις γνωστοποίησα ότι στοχοθετήθηκαν από ρωσικά μαχητικά, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ενός συνασπισμού Κούρδων και Αράβων μαχητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!