Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Διεθνείς οργανώσεις καλούν τη Νορβηγία να σταματήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική
[Ζούγκλα]: Διεθνείς οργανώσεις καλούν τη Νορβηγία να σταματήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική

[Ζούγκλα]: Διεθνείς οργανώσεις καλούν τη Νορβηγία να σταματήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική

Διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τη Νορβηγία να σταματήσει τις δραστηριότητες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική, λόγω των αρνητικών συνεπειών για το κλίμα.
Οι ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των Greenpeace και Sierra Club, συνυπέγραψαν επιστολή προς τον υπουργό Πετρελαίου της σκανδιναβικής χώρας, Τορντ Λίεν, ζητώντας του να ανακαλέσει τις άδειες γεωτρήσεων.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η πρόσφατη προκήρυξη για τον 24ο σχετικό γύρο αδειοδότησης, βρίσκεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της χώρας και την παγκόσμια συμφωνία του Παρισίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων δεν μπορεί να καεί, αν θέλουμε να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους στόχους που συμφωνήθηκαν στο Παρίσι» αναφέρει η επιστολή.
Οι περιβαλλοντικές ομάδες επισημαίνουν ότι υπάρχει μία αντίφαση μεταξύ των φιλόδοξων περικοπών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχουν συμφωνηθεί διεθνώς και της συνέχισης εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων.
Τα ορυχεία άνθρακα και τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που χρησιμοποιούνται ήδη, περιέχουν αρκετό άνθρακα για να ξεπεραστούν τα όρια της υπερθέρμανσης του πλανήτη που τέθηκαν στο Παρίσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!