Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 9 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Διεθνής έκθεση Οltremare στην Κέρκυρα
[Ζούγκλα]: Διεθνής έκθεση Οltremare στην Κέρκυρα

[Ζούγκλα]: Διεθνής έκθεση Οltremare στην Κέρκυρα

Έργα τέχνης, γλυπτά και πίνακες, που γεννιούνται από διαφορετικές τεχνοτροπίες, κυρίως neopop ή νεοεξπρεσιονιστικές, αρκετά ομοιογενείς μεταξύ τους, παρουσιάζονται στην έκθεση “Οltremare” που φιλοξενείται στην αίθουσα “αλευραποθήκες” του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας.

Πρόκειται για μία έκθεση που ταξιδεύει στα λιμάνια της “Γαληνοτάτης” (όπως χαρακτηρίζουν την Αδριατική θάλασσα οι καλλιτέχνες), με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής από τον κόσμο τεσσάρων γνωστών καλλιτεχνών που απαντούν σε μια κοινή ταυτότητα, στο βαθύ παρελθόν και την οποία διατηρούν ζωντανή με τις σχέσεις τους, αλλά και τις ανταλλαγές ιδεών κι εμπειριών.

Η έκθεση “Oltremare” είναι το κοινό ταξίδι τους, όπως συνέβαινε και παλιά, όταν η κοινή θάλασσα η Αδριατική, ήταν ο σύνδεσμος της βενετσιάνικης ζωής. Η “Oltremare” ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, παραμονή της Biennale της Βενετίας στο Lazzaretto Nuovo, σαν μια παράλληλη έκθεση, συνεχίζεται στην Κέρκυρα στις “αλευραποθήκες” του Π. Φρουρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πόρεκ της Κροατίας από τις 10 Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της.

«Η ιδέα γεννήθηκε από τη στιγμή που μπορούμε να σκεφτόμαστε τη θάλασσα μεταφορικά σαν την ίδια την ζωή, ένδειξη του ατελείωτου χώρου και οδό επικοινωνίας των λαών. Έξω από την θάλασσα είναι τα λιμάνια, σημεία συνάντησης και ανάμειξης των λαών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!