Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Διέρρευσαν στοιχεία ερευνών της Europol για τρομοκρατικές οργανώσεις
[Ζούγκλα]: Διέρρευσαν στοιχεία ερευνών της Europol για τρομοκρατικές οργανώσεις

[Ζούγκλα]: Διέρρευσαν στοιχεία ερευνών της Europol για τρομοκρατικές οργανώσεις

Ένα λάθος στάθηκε η αφορμή να διαρρεύσει πλήθος στοιχείων από έρευνες της Europol για τρομοκρατικές οργανώσεις μετέδωσε σήμερα ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή.
Σύμφωνα με την εκπομπή Zembla οι πληροφορίες εκτέθηκαν χωρίς κάποιον κωδικό στο διαδίκτυο.
Η τηλεοπτική εκπομπή επικαλέστηκε τον υποδιευθυντή της υπηρεσίας Βιλ βαν Γκέμερτ ο οποίος παραδέχτηκε ότι γνωρίζει το συμβάν.
Η διαρροή βάσει της ίδιας πηγής προκλήθηκε από έναν πρώην υπάλληλο, ο οποίος είχε πάρει φακέλους στο σπίτι του-κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς της Europol- και τους είχε φυλάξει στο σκληρό δίσκο υπολογιστή συνδεδεμένου με το Ίντερνετ χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το περιεχόμενο ήταν προσβάσιμο στον καθένα.
Τα στοιχεία αφορούν σε 54 διαφορετικές αστυνομικές έρευνες περιλαμβανομένων των ονομάτων και των αριθμών τηλεφώνων των υπόπτων.
Ο Βαν Γκέμερτ δήλωσε ότι δεν προκύπτει να έχει δει κάποιος άλλος τα έγγραφα πέραν των δημοσιογράφων του Zembla, αλλά δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο.
Η ολλανδή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής και ευρωβουλευτής Σόφι Ιν΄τ Βελντ έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter: «Τεράστια διαρροή δεδομένων. Θα καλέσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον διευθυντή της Europol να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!