Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Διεκόπη η δίκη για τις προμήθειες υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών
[Ζούγκλα]: Διεκόπη η δίκη για τις προμήθειες υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών

[Ζούγκλα]: Διεκόπη η δίκη για τις προμήθειες υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών

Με ορατό τον κίνδυνο παραγραφής, διακόπηκε για την 1η Νοεμβρίου 2016 η δίκη για την υπόθεση προμήθειας από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών από τη «DePuy» (θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson).
Η δίκη αυτή με 24 κατηγορουμένους, Έλληνες γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων καθώς και αλλοδαπούς υπαλλήλους της εταιρείας, ξεκίνησε μετ’ εμποδίων το πρωί καθώς χρειάστηκε να διακοπεί αφού ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης.
Το δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας η οποία επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση, απέρριψε τα αιτήματα αναβολής τριών κατηγορουμένων (ενός αλλοδαπού στελέχους της εταιρίας και δυο Ελλήνων κατηγορουμένων) λόγω ασθένειας.
Πρόκειται για μία υπόθεση δωροδοκίας η οποία φέρεται ότι λάμβανε χώρα σε 114 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, όπως το ΚΑΤ, το Παπανικολάου και το Αττικόν όπου ο τζίρος ήταν τεράστιος καθώς, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο νοσοκομειακός εξοπλισμός πωλήθηκε με «καπέλο» άνω του 35% επί της πραγματικής του αξίας.
Τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας κατηγορούνται πως πέτυχαν να προωθήσουν τον εξοπλισμό στα ελληνικά νοσοκομεία, δωροδοκώντας και τάζοντας δώρα!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού που εντοπίστηκε από την έρευνα των ανακριτών διαφθοράς, ο οποίος εκτός από τις υψηλότατες αμοιβές λάμβανε και παροχές σε είδος, όπως εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, εισιτήρια για συνέδριο στην Κούβα κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!