Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Διαφωνεί ο ΙΣΑ με το σχέδιο νομού του υπ. Υγείας που αφορά τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση
[Ζούγκλα]: Διαφωνεί ο ΙΣΑ με το σχέδιο νομού του υπ. Υγείας που αφορά τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση

[Ζούγκλα]: Διαφωνεί ο ΙΣΑ με το σχέδιο νομού του υπ. Υγείας που αφορά τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση

Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο αφορά τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, αξιώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, με αποστολή στον υπουργό Υγείας Α.Ξανθό του πορίσματος ειδικής Επιτροπής του συλλόγου για το θέμα.
Η ειδική Επιτροπή του ΙΣΑ, η οποία επεξεργάστηκε το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ζητά να γίνουν πλήρως αποδεκτές οι δικές τις προτάσεις, καθώς, όπως αναφέρει, «αποτελούν την έκφραση της Επιστημονικής Ιατρικής Κοινότητας, που έχει συμβάλει τα μέγιστα μέχρι σήμερα για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε τονίσει ότι το υπουργείο Υγείας προωθεί ήδη τρόπους για να περιορίσει την απευθείας συναλλαγή μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών και είχε αποκαλύψει πως ήδη, σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), «προωθούνται ρυθμίσεις για να αναμορφωθεί και να εξορθολογιστεί το τοπίο της ιατρικής εκπαίδευσης και των συνεδρίων, δίνοντας έμφαση στις αξιόπιστες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες κορμού, που θα λειτουργούν με ενιαίο καταστατικό και διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων τους».
Ειδικότερα στο πόρισμα της Επιτροπής του ΙΣΑ, προτείνονται προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα εξής:
-Να αποσυρθεί το σχέδιο νομοθετικών διατάξεων που έχει ανακοινωθεί, καθώς όπως υποστηρίζει η επιτροπή «το σχέδιο νομοθετικών διατάξεων, που ανακοινώθηκε προς τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, δεν λύει το πρόβλημα, απεναντίας το επιτείνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!