Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Credit Suisse: “Καμπανάκι” και υποβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές
[Ζούγκλα]: Credit Suisse: “Καμπανάκι” και υποβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

[Ζούγκλα]: Credit Suisse: “Καμπανάκι” και υποβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse προχώρησαν στην υποβάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι οι αποτιμήσεις στην Ευρώπη δεν είναι φθηνές και ότι ο ιταλικός πολιτικός κίνδυνος ήταν απίθανο να διαλυθεί.
Όπως προειδοποίησε η ελβετική τράπεζα, οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται με παρόμοιους δείκτες τιμής προς κέρδη (p/e) με αυτές των αμερικάνικων μετοχών και δεν αποτιμούν επαρκώς τους κινδύνους μίας αδύναμης ιταλικής οικονομίας καθώς και τις τριβές μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Ευρώπης.
«Οι μετοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης δίνουν μια πιθανότητα μόλις 15% για το ξέσπασμα μίας κρίσης στην ευρωζώνη, σε σύγκριση με την πιθανότητα 32% που αποτιμά το spread μεταξύ των ιταλικών ομολόγων και των γερμανικών ομολόγων», όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Credit Suisse σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.
Η ελβετική τράπεζα υπολόγισε την πιθανότητα αυτή συγκρίνοντας τόσο το σημερινό spread όσο και το υψηλό που επιτεύχθηκε κατά την ελληνική κρίση, με το χαμηλό επίπεδο που επιτεύχθηκε μετά την κρίση.
Αν υποτεθεί ότι η πιθανότητα κρίσης στην ευρωζώνη κατά την περίοδο της ελληνικής κρίσης ήταν στο 100% , τότε προσαρμόζοντας τα σημερινά στοιχεία, η πιθανότητα αγγίζει το 32% για μία τέτοια εξέλιξη σήμερα.
Πάντως, όπως επισημαίνει, αν βελτιωθεί η πολιτική κατάσταση της Ιταλίας, το ευρώ θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα κερδίσει έδαφος, και όχι οι μετοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!