Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Crash test που κόβει την ανάσα!
[Ζούγκλα]: Crash test που κόβει την ανάσα!

[Ζούγκλα]: Crash test που κόβει την ανάσα!

Οι αερόσακοι, το ESP, το ABS και τα επικουρικά συστήματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι όλων των νέων μοντέλων που πωλούνται στις αναπτυγμένες χώρες, όπως αυτές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Δυστυχώς, στη Λατινική Αμερική και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, οι προδιαγραφές ασφαλείας είναι μηδενικές, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Αμερικής (IIHS), ο παγκόσμιος οργανισμός δοκιμών ΝCAP και ο αντίστοιχος Latin NCAP πραγματοποίησαν ένα crash test για να αποδείξουν τις διαφορές στον τομέα της ασφάλειας.

Στη δοκιμή συμμετείχε το Nissan Versa που παράγεται στο Μεξικό αλλά εξάγεται στις ΗΠΑ και το Nissan Tsuru που παράγεται και λανσάρεται στο Μεξικό. Το πρώτο διαθέτει όλα τα συστήματα, ενώ το δεύτερο δεν έχει καν ABS και αερόσακους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προσφέρει καμία προστασία σε ενήλικες επιβάτες και παιδιά σε περίπτωση ατυχήματος. Φυσικά, το Tsuru δεν έλαβε κανένα αστέρι, με τη βαθμολογία να είναι απογοητευτική.

Μάλιστα, στην πλαγιομετωπική πρόσκρουση με ταχύτητα 80 μιλίων την ώρα, το αυτοκίνητο διαλύθηκε και το αμάξωμα κατέρρευσε. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το Tsuru δεν έπρεπε να περάσει καν τη γραμμή παραγωγής, όπως και πολλά ακόμα οχήματα που κυκλοφορούν στη Λατινική Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!