Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: «Χτύπησαν» το Audi e-tron με εκατομμύρια… Volt
[Ζούγκλα]: «Χτύπησαν» το Audi e-tron με εκατομμύρια… Volt

[Ζούγκλα]: «Χτύπησαν» το Audi e-tron με εκατομμύρια… Volt

Για την παρουσίαση ενός τόσο καινοτόμου μοντέλου όπως είναι το e-tron η Audi επέλεξε ένα εξίσου εντυπωσιακό concept τοποθετώντας το μέσα σε ένα τεράστιο κλωβό Faraday.
Ο κλωβός Faraday βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Siemens στο Βερολίνο, έχει διαστάσεις 42x32x25 μέτρα και αποτελεί πεδίο ερευνών σχετικών με την ενέργεια που ελκύουν ηλεκτρικές κενώσεις, τάσης έως 3.000.000 Volt. Στο κέντρο του τοποθετήθηκε το Audi e-tron στην οροφή του οποίου χόρευαν εκθαμβωτικές λάμψεις φωτίζοντας την αίθουσα έως τα 25 μέτρα που είναι το ύψος της.
Οι ειδικοί ως στόχο είχαν μια ελεγχόμενη φωτεινή βολή υπερ-υψηλής τάσης προς το αυτοκίνητο. Το πείραμα αυτό συμβολίζει το όνειρο των ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια να αιχμαλωτίσουν τις αστραπές και να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια τους.

Ταχεία… φόρτιση

Εξίσου εντυπωσιακές με το όλο εγχείρημα είναι και οι καινοτομίες που φέρει το πρωτότυπο SUV της Audi. Το e-tron παραγωγής θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φορτίζει με ισχύ έως 150 kW, στους σταθμούς υψηλής ισχύος που χρησιμοποιούν το Ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης «Combined Charging System» (CCS). Θα αρκούν μόλις 30 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο να εκκινήσει την επόμενη μεγάλη του διαδρομή.
Τα παραπάνω γίνονται εφικτά χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, έχει ενεργειακή χωρητικότητα 95 kWh και προσφέρει πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!