Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Χαρίτσης: «Με τη συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία»
[Ζούγκλα]: Χαρίτσης: «Με τη συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία»

[Ζούγκλα]: Χαρίτσης: «Με τη συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία»

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας για την παραγωγική ανάταξη της χώρας, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα, όπως διαμορφώνονται μετά και τη συμφωνία του Eurogroup, συζητήθηκαν στο γεύμα εργασίας που είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων, Παναγιώτης Κορκολής, με τον πρέσβη της Νορβηγίας, Γιόρν Γιέλστα και εκπροσώπους νορβηγικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της ναυτιλίας, των μεταφορών και της βιομηχανίας.
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ανοίγει ο δρόμος, ώστε η ελληνική οικονομία να εκδηλώσει όλη τη συσσωρευμένη αναπτυξιακή δυναμική της.
«Με τη συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους και η έξοδος της χώρας στις αγορές, ενώ προβλέπονται και μία σειρά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες -όπως η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας- που θα δώσουν ισχυρή ώθηση στις αναπτυξιακές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», επεσήμανε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας εξήρε τη σημασία της διακρατικής συνεργασίας για την προώθηση αμοιβαία επωφελών αναπτυξιακών στόχων και κάλεσε τους εκπροσώπους των νορβηγικών επιχειρήσεων να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προχωρώντας σε παραγωγικές επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!