Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 21 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Χάμοντ: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πεπεισμένο για την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ
[Ζούγκλα]: Χάμοντ: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πεπεισμένο για την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ

[Ζούγκλα]: Χάμοντ: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πεπεισμένο για την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πεπεισμένο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ όσον αφορά τα κρίσιμα ζητήματα του διαζυγίου τους, παρά την αποτυχία των χθεσινών συνομιλιών, δήλωσε σήμερα o Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.
«Είμαστε πολύ κοντά, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη», δήλωσε σήμερα μετά την αποτυχία χθες την τελευταία στιγμή της επίτευξης μιας κρίσιμης συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας.
«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσει αυτό», πρόσθεσε ο Χάμοντ.
Η ΕΕ και η Βρετανία απέτυχαν χθες να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία όσον αφορά ένα από τα σημαντικά θέματα του διαζυγίου τους, το μέλλον των συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit.
Το θέμα αυτό είναι μία από τις τρεις προτεραιότητες που υπάρχουν σε αυτήν την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, μαζί με την ρύθμιση του «λογαριασμού» για το διαζύγιο και τα δικαιώματα των απόδημων πολιτών.
Οι Ευρωπαίοι αξιώνουν «επαρκή πρόοδο» και στα τρία αυτά μέτωπα για να δεχθούν να περάσουν στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων, στην οποία περιλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις, κάτι το οποίο ζητεί επίμονα το Λονδίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!