Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Bloomberg: Στις 4 ή 5 Μαΐου τα αποτελέσματα των stress tests
[Ζούγκλα]: Bloomberg: Στις 4 ή 5 Μαΐου τα αποτελέσματα των stress tests

[Ζούγκλα]: Bloomberg: Στις 4 ή 5 Μαΐου τα αποτελέσματα των stress tests

Στις 4 ή 5 Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, δίνοντας έτσι περισσότερους από τρεις μήνες περιθώριο μέχρι την έξοδο από το πρόγραμμα, για να κλείσουν όποια προβλήματα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επικαλείται το Bloomberg.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδόν 20 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα για να ενισχύσει τις τράπεζες πριν την έξοδο τον Αύγουστο. Αν οι τράπεζες δεν χρειαστούν στήριξη, τα χρήματα μπορούν να αξιοποιηθούν για άλλες ανάγκες όπως τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι οι, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Eurobank θα «περάσουν τις εξετάσεις». Τα stress – tests θα δείξουν ότι οι τέσσερις τράπεζες έχουν ικανά κεφάλαια για να ανταπεξέλθουν ακόμα και στο δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με δύο Έλληνες αξιωματούχους που έχουν γνώση του ζητήματος και τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.
Η ΕΚΤ πιθανότατα να ζητήσει μεσοπρόθεσμα σχέδιο μείωσης της εξάρτησης από τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις τους από το Δημόσιο, αλλά δεν θα απαιτήσει να προχωρήσουν άμεσα σε αύξηση της κεφαλαιοποίησης.
Τα αποτελέσματα δεν είναι έτοιμα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο και οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών θα συζητήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη με την ΕΚΤ την διαδικασία των stress tests.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!