Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Bloomberg: Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το ιταλικό δημοψήφισμα
[Ζούγκλα]: Bloomberg: Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το ιταλικό δημοψήφισμα

[Ζούγκλα]: Bloomberg: Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το ιταλικό δημοψήφισμα

Το Bloomberg δίνει απάντηση σε επτά ερωτήματα σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα. Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα, οι δημοσκοπήσεις που δίνουν το «όχι» μπροστά με 2 έως 5 μονάδες, έχουν προκαλέσει αναταράξεις.
Οι 7 κρίσιμες ερωτήσεις είναι:
1. Γιατί ανησυχούν οι αγορές;
Μία ήττα του Ρέντσι- ο οποίος αρχικά υποσχόταν θα παραιτηθεί αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμεί- μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και ενίσχυση του Κινήματος των 5 Αστέρων, το οποίο με τη σειρά του έχει δεσμευθεί για δημοψήφισμα για το αν η Ιταλία θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Κάποιοι επενδυτές προβλέπουν το τέλος της νομισματικής ένωσης. «Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα διαλυθεί και ότι η Ιταλία θα βγει από την ευρωζώνη», δήλωσε ο Τζιμ Σμίεγκελ, της SEI Investments Co.
2. Πόσο κατά του ευρώ είναι το Κίνημα των 5 Αστέρων;
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα κάνει καμπάνια για δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ. Ο Λουίτζι Ντι Μάιο του Κινήματος δήλωσε ότι αν πάρουν την εξουσία, θα πιέσουν για να γίνει αυτό.
3. Γιατί οι φόβοι των επενδυτών αντιμετωπίζονται ως υπερβολικοί;
Επειδή μία έξοδος από το ευρώ θα πάρει χρόνο και θα απαιτήσει περίπλοκες διαπραγματεύσεις, όπως έχει φανεί και από την περίπτωση της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!