Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ο «Big Brother» έτοιμος για νέο κυνήγι οφειλετών του Δημοσίου
[Ζούγκλα]: Ο «Big Brother» έτοιμος για νέο κυνήγι οφειλετών του Δημοσίου

[Ζούγκλα]: Ο «Big Brother» έτοιμος για νέο κυνήγι οφειλετών του Δημοσίου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να «μαντρώσει» 3,8 εκατ. οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 95 δισ. ευρώ, είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τον «Big Brother» για τον εντοπισμό των εν λόγω οφειλετών σε εφορία και Ταμεία, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν σε υπολειτουργία.
Στόχος του ελεγκτικού μηχανισμού θα είναι να γνωρίζει ακριβώς τα περιουσιακά στοιχεία όλων των οφειλετών, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έως τις μετοχικές συμμετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού.
Παράλληλα, θα αντλούνται στοιχεία από ασφαλιστικές εταιρείες, το μητρώο Α.Ε. – ΕΠΕ, ενώ σε δεύτερη φάση θα αξιοποιηθεί η νομοθεσία για ανταλλαγή πληροφοριών με τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.
Στο μεταξύ, η διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης με το Κτηματολόγιο, θα δίνει στον ελεγκτικό μηχανικό ακριβή στοιχεία και για τα ακίνητα των οφειλετών.
Ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει σκοπό να πιάσει τους οφειλέτες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους, αλλά δεν το κάνουν,ενώ όσον αφορά εκείνους που δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και χρωστούν, θα τους δίνεται πίστωση χρόνου με το ηλεκτρονικό σύστημα να αναζητά συνεχώς στοιχεία για να ελέγχεται η μελλοντική τους οικονομική κατάσταση.
Όταν μια οφειλεί θα είναι ληξιπρόθεσμη τότε το «σύστημα – τσιμπίδα» θα ενεργοποιεί τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού από τους καταθετικούς λογαριασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!