Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Η αξιολόγηση περνά από τα εργασιακά
[Ζούγκλα]: Η αξιολόγηση περνά από τα εργασιακά

[Ζούγκλα]: Η αξιολόγηση περνά από τα εργασιακά

Με τα εργασιακά να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας και την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα, αρχίζει η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η διαδικασία ξεκινά σε τεχνικό επίπεδο, με τους επικεφαλής των θεσμών να καταφθάνουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντέλια Βελκουλέσκου δεν θα βρίσκεται ανάμεσά τους, καθώς θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα με λίγες ημέρες καθυστέρηση.
Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων , νέος τρόπος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, με το ΔΝΤ να διατηρεί σκληρή γραμμή, ζητώντας περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, θα εξεταστούν η πρόταση για πάγωμα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και ο ακατάσχετος λογαριασμός (όροι και προϋποθέσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις). Επιπλέον, επί τάπητος θα τεθεί και το αίτημα της Αθήνας για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ένας από τους βασικούς λόγους καθυστέρησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2017-2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!