Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αβραμόπουλος: «Σημαντικό βήμα για μια Ευρώπη που προστατεύει η έγκριση του ETIAS»
[Ζούγκλα]: Αβραμόπουλος: «Σημαντικό βήμα για μια Ευρώπη που προστατεύει η έγκριση του ETIAS»

[Ζούγκλα]: Αβραμόπουλος: «Σημαντικό βήμα για μια Ευρώπη που προστατεύει η έγκριση του ETIAS»

Την ικανοποίησή της για την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών και άδειας ταξιδίου (ETIAS) και την ενίσχυση του οργανισμού eu-LISA, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την τελική έγκρισή του σήμερα από το ΕΚ.
Οι νομοθετικές προτάσεις για το σύστημα ETIAS και τον οργανισμό eu-LISA, που υπέβαλε η Επιτροπή τον Νοέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017 αντίστοιχα, αναγνωρίσθηκαν ως πολιτικές προτεραιότητες από την κοινή δήλωση για τις νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2018-2019.
Την ικανοποίησή του για τη σημερινή έγκριση εξέφρασε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας Ευρώπης που προστατεύει.
«Κατά την έναρξη της θητείας της παρούσας Επιτροπής αναλάβαμε τη δέσμευση για τη δημιουργία μιας Ευρώπης που προστατεύει – και σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο ενισχυμένος eu-LISA θα αποτελέσει το νευραλγικό κέντρο των πληροφοριακών συστημάτων για τα σύνορα, τη μετανάστευση και την ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Το νέο σύστημα ETIAS διασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε πλέον κενά πληροφόρησης όσον αφορά στους ταξιδιώτες που δεν υπόκεινται σε υποχρέωση θεώρησης. Τα άτομα που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια ή ενέχουν κίνδυνο παράτυπης μετανάστευσης θα εντοπίζονται πριν ακόμη ταξιδέψουν προς τα σύνορα της ΕΕ, ενώ τα ταξίδια των καλόπιστων ταξιδιωτών θα διευκολυνθούν», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω αμφοτέρους τους εισηγητές για την καθοριστική συμβολή και τη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση μιας ασφαλέστερης Ένωσης για τους πολίτες μας».
Η άδεια του ETIAS δεν συνιστά θεώρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!