Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ασπίδα κατά των κατασχέσεων
[Ζούγκλα]: Ασπίδα κατά των κατασχέσεων

[Ζούγκλα]: Ασπίδα κατά των κατασχέσεων

Σε όσα προβλέπει εγκύκλιος που είχε εκδοθεί το 2014, όταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ήταν ο Χ. Θεοχάρης , μπορούν να προσφύγουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να αμυνθούν έναντι των κατασχέσεων της εφορίας -που ενίοτε οδηγούν και σε πλειστηριασμούς ακινήτων- για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση είναι να πληρούν τις προϋποθέσεις της εγκυκλίου, οι οποίες σχετίζονται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.
Τι προβλέπει η εγκύκλιος
Αναλυτικά, προκειμένου να καταφέρει ένας οφειλέτης του Δημοσίου να αποφύγει μία κατάσχεση, θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
– Η υπαγωγή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. 12 ή 24 δόσεις) σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και η έγκριση από τη φορολογική διοίκηση ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή σε αυτήν.
- Η διαπίστωση ότι η κατασχεθείσα απαίτηση, εφάπαξ ή περιοδικώς καταβαλλόμενη, είναι σημαντικό για τη διαβίωση του υπόχρεου μέσο (π.χ. ενοίκιο) εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία ή για τις λοιπές περιπτώσεις (φυσικό πρόσωπο επιτηδευματία, νομικό πρόσωπο ή οντότητα). Παράλληλα, θα πρέπει να προκύπτει από επίσημα στοιχεία-έγγραφα ότι ο περιορισμός κατάσχεσης αφορά στην καταβολή μισθοδοσίας σε υπαλλήλους επιχείρησης, στην καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων ή άλλων υποχρεώσεων που κρίνονται αναγκαίες για τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση λειτουργίας αυτής, δηλώνοντας τα ανωτέρω σε υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!