Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Άρθρο Τσίπρα στη Wall Street Journal: Αφήστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί…
[Ζούγκλα]: Άρθρο Τσίπρα στη Wall Street Journal: Αφήστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί…

[Ζούγκλα]: Άρθρο Τσίπρα στη Wall Street Journal: Αφήστε χώρο στην Ελλάδα να αναπτυχθεί…

Με τη χώρα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά και τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στείλει μήνυμα προς τους πιστωτές της χώρας μέσω άρθρου στη Wall Street Journal.
Σε αυτό επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καλώντας τους δανειστές να αφήσουν στην άκρη τις τιμωρητικές πρακτικές του παρελθόντος. Παράλληλα, αναφέρει ότι οι διαφωνίες Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και τον τρόπο αντιμετώπισής του εγκυμονούν κινδύνους για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Αναλυτικά το άρθρο
Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων ενεργειών ενάντια στις προκλήσεις της δημογραφικής κατάστασης, της πορείας του χρέους, των εμπορικών ανισορροπιών και της έλλειψης μεταρρυθμίσεων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς θέματα μακροοικονομικής απόδοσης.
Η Ελλάδα και άλλες χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση αποτελούν τυπικά παραδείγματα, από την άποψη αυτή. Ως προηγμένη οικονομία και μέλος μίας ισχυρής νομισματικής ένωσης, που έχει επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια πορεία ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!