Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Άρχισε το σίριαλ
[Ζούγκλα]: Άρχισε το σίριαλ

[Ζούγκλα]: Άρχισε το σίριαλ

Μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ , που θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να κρίνει την αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, η κόντρα μεταφέρεται στη Βουλή.
Εκεί θα «κονταροχτυπηθούν» οι πολιτικές παρατάξεις, αφού συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων (κοινοβουλευτικό όργανο στο οποίο μετέχουν το προεδρείο της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πρόεδροι των επιτροπών) κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παρουσιάσει την πρότασή του για τη νέα σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Για να λάβει την έγκριση της Βουλής, η πρόταση θα πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, κάτι που είναι αδύνατον να επιτευχθεί μετά τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι για να συναινέσει η παράταξή του θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθεί ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά και τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι δεν συναινεί, αν δεν προηγηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ.
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση κατηγορεί ήδη την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την άρνησή της υπερασπίζεται το καθεστώς της διαπλοκής και τα κανάλια που χάνουν την άδειά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!