Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Β. Αποστόλου: Έως το τέλος του έτους το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
[Ζούγκλα]: Β. Αποστόλου: Έως το τέλος του έτους το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

[Ζούγκλα]: Β. Αποστόλου: Έως το τέλος του έτους το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Έως το τέλος του έτους εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Επεξεργαζόμαστε αυτή την ώρα τη θεσμική θωράκιση της συγκεκριμένης καλλιέργειας, μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Από τη μια μεριά, το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και από την άλλη το ιατρικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη περίπτωση, θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν, να τα συνδυάσουμε προς όφελος της χώρας μας που έχει ανάγκη από επενδύσεις, ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο» επισήμανε ο κ. Αποστόλου, διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή γίνεται η τεχνική επεξεργασία των λεπτομερειών του νομοσχεδίου.
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ελλάδας στη νομοθέτηση, από την Τσεχία, της χρήσης της ονομασίας «ελληνικό γιαούρτι» ως επισήμανση σε προϊόντα και τις δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας, ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι η αντίδραση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μας βοηθήσει προς την κατεύθυνση να μας δοθεί μία απάντηση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -γιατί βλέπουμε την Τσεχία να μην απαντάει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!