Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Αποκεφαλισμένες Kαρέτα – Kαρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα!
[Ζούγκλα]: Αποκεφαλισμένες Kαρέτα – Kαρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα!

[Ζούγκλα]: Αποκεφαλισμένες Kαρέτα – Kαρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα!

Οι κάτοικοι και οι αρχές της περιοχής της Ελούντας στην Κρήτη αντικρύζουν ένα μακάβριο θέαμα τις τελευταίες ημέρες, καθώς η θάλασσα ξεβράζει σφαγμένες χελώνες στις παραλίες.
Περισσότερες από 10 σφαγμένες χελώνες Kαρέτα – Kαρέτα έχουν εντοπιστεί στις ακτές της περιοχής, τις οποίες η θάλασσα τις ξέβρασε στο κανάλι που οδηγεί στις αλυκές της Ελούντας.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 ή 13 χελώνες Kαρέτα – Kαρέτα, που έφεραν στο σημείο τα ρεύματα από το νησί της Σπιναλόγκας.
Οι χελώνες είναι αποκεφαλισμένες με μαχαίρι και οι ντόπιοι συμπεραίνουν ότι δεν πρόκειται για ψαροντουφεκάδες, ούτε για καΐκια που ψαρεύουν.
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα, ωστόσο εξεπλάγη για τον αριθμό, καθώς είχε την εντύπωση ότι επρόκειτο για μικρότερο αριθμό από αυτά τα συμπαθή ερπετά, που είναι άλλωστε και προστατευόμενο είδος.
Ο κ. Ζερβός εκτίμησε ότι ίσως πρόκειται για αλιέα, ο οποίος ψαρεύει παράνομα μέσα στον κόλπο της Ελούντας ενώ απαγορεύεται, ωστόσο είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί.
Πηγή: ekriti.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!