Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ
[Ζούγκλα]: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ

[Ζούγκλα]: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ

Η παλιά κατηγορία απάτης που αποτελεί αγκάθι εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια την πολιτική ζωή του Ισραήλ, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού Μπεναμίν Νετανιάου, Σάρα.
Ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit, απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της 59χρονης Σάρα Νετανιάου «για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης».
Ο γενικός εισαγγελέας, αποδέχθηκε την αστυνομική πρόταση για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της κας Νετανιάου, για «δωροληψία, απάτη, απόπειρα κατάχρησης δημοσίου χρήματος και παραπλάνηση της δικαιοσύνης, ακόμη και για κλοπή» σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση. Κατηγορίες αναμένεται να εκδοθούν και εναντίον δύο συνεργατών της.
Το ποσό της κατάχρησης που περιλαμβάνεται στις κατηγορίες ξεπερνά τα 100.000 δολαρίων και αφορά σε πολυτελή γεύματα που προσέφερε το ζεύγος, χρεώνοντας τον κρατικό ταμείο, στην περίοδο 2010 και 2013.
Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι του Ισραήλ στην ιστοσελίδα «fortune», όλα αυτά κατά παράβαση του νόμου που δεν επιτρέπει να χορηγούνται κρατικά χρήματα για γεύματα στην πρωθυπουργική κατοικία και να ενοικιάζεται ακόμη και «σεφ».
Κατηγορούμενος φέρεται επίσης και ο πρώην υποδιευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Ezra Saidoff.
Η υπόθεση ανάγεται σε κατηγορίες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά πήγε στα δικαστήρια μετά την άρνηση του Νετανιάου για διακανονισμό, αποδεχόμενος έτσι το κατηγορητήριο και ξεπληρώνοντας το δημόσιο χρέος.
Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνείται οποιονδήποτε διακανονισμό, δεν αποδέχεται ότι υπάρχει λόγος κατηγοριών και φυσικά αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα. Χαρακτηρίζει δε, τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του «ανόητες και παράλογες» υποστηρίζοντας την αθωότητά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!