Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Αντίστροφη μέτρηση για το πλαστικό χρήμα
[Ζούγκλα]: Αντίστροφη μέτρηση για το πλαστικό χρήμα

[Ζούγκλα]: Αντίστροφη μέτρηση για το πλαστικό χρήμα

του Κώστα Ιερίδη
Η έλευση των θεσμών στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας σηματοδοτεί εξελίξεις σχετικά με τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, αλλά και με την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία. Έτσι, όπως θέλουν οι πληροφορίες, θα λάβει τέλος το σίριαλ που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου εξαγγέλλονται πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση των συναλλαγών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, οι οποίες μένουν στον… αέρα.
Το πλαστικό χρήμα
Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, θα γίνονται δεκτές για τη δημιουργία αφορολόγητου όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται μέσω πλαστικού χρήματος.
Με τον τρόπο αυτόν, όλες οι επιχειρήσεις θα «πιεστούν» να εγκαταστήσουν POS, ενώ στο Υπουργείο Οικονομικών προσβλέπουν στη μείωση του «μαύρου» χρήματος. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα, όσο μεγαλύτερος είναι ο κατά κεφαλήν αριθμός καρτών, τόσο μικρότερη είναι η παραοικονομία. Η αυξημένη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών κατά 10% ετησίως επί τέσσερα συνεχή έτη μπορεί να μειώσει την παραοικονομία μέχρι πέντε εκατοστιαίες μονάδες.
Σημειώνεται ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να αντιστοιχούν ως ποσοστό του εισοδήματος των φορολογουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!