Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αντιπαράθεση Γερμανίας-Tesla για το «Autopilot»
[Ζούγκλα]: Αντιπαράθεση Γερμανίας-Tesla για το «Autopilot»

[Ζούγκλα]: Αντιπαράθεση Γερμανίας-Tesla για το «Autopilot»

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντομπρίντ ζήτησε από την Tesla να σταματήσει να διαφημίζει τα ηλεκτρικά της οχήματα και να αναφέρει ότι έχουν το χαρακτηριστικό «Autopilot» (αυτόματος πιλότος), καθώς αυτό υποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται η προσοχή του οδηγού, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο την Κυριακή.
Εκπρόσωπος του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας αναφορά στην Bild am Sonntag, δήλωσε πως η αρμόδια υπηρεσία (ΚΒΑ) απευθύνθηκε στην αμερικανική εταιρεία για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχει επιστολή στην Tesla με το αίτημα να μην χρησιμοποιείται ο παραπλανητικός όρος “Autopilot” για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού του αυτοκινήτου» αναφέρεται σε γραπτή απάντηση σε ερώτημα που απεύθυνε στο υπουργείο το Reuters.
Εκπρόσωπος της Tesla είπε πως ο όρος «Autopilot» -που περιγράφει ένα σύστημα, το οποίο λειτουργεί μαζί με έναν άνθρωπο χειριστή- χρησιμοποιείται στον τομέα της αεροδιαστημικής εδώ και δεκαετίες, και ότι η εταιρεία πάντα έκανε ξεκάθαρο στους πελάτες της πως η χρήση του συστήματος προϋποθέτει οι οδηγοί να έχουν συνέχεια την προσοχή τους στον δρόμο.
«Ακριβώς όπως σε ένα αεροπλάνο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το “Autopilot” μειώνει τον φόρτο εργασίας του οδηγού και παρέχει ένα επιπλέον στρώμα ασφαλείας, σε σύγκριση με την χειροκίνητη οδήγηση» τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!