Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αντίμετρα για την Ιερουσαλήμ από τον Αραβικό Σύνδεσμο
[Ζούγκλα]: Αντίμετρα για την Ιερουσαλήμ από τον Αραβικό Σύνδεσμο

[Ζούγκλα]: Αντίμετρα για την Ιερουσαλήμ από τον Αραβικό Σύνδεσμο

O Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών, σχεδιάζει να αναπτύξει σχέδιο για να αντισταθεί στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο κράτος.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης υπουργικής συνόδου του οργανισμού στο Κάιρο, χτες Πέμπτη.
Η γραμματεία του οργανισμού ανέλαβε την αποστολή να αναπτύξει σχέδιο συνοπτικής δράσης στο οποίο θα περιλαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπίσουν την απόφαση των ΗΠΑ ή οποιασδήποτε άλλης χώρας να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ή να μεταφέρει την πρεσβεία της εκεί», αναφέρει το επίσημο έγγραφο που εκδόθηκε.
Επισημαίνεται πως το σχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες και θα περιλαμβάνει πολιτικά, οικονομικά και νομικά αντίμετρα.
Στις αρχές της εβδομάδας ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry, είχε δηλώσει πως η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και η αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, «δεν αλλάζει το νομικό καθεστώς της πόλης ούτε απεμπολεί τα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστίνιων στη Γη τους».
Ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου, πως ο οργανισμός θα αναθεωρήσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ και τη Γουατεμάλα (που επίσης μετέφερε την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ) και όσες χώρες αναγνωρίσουν την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!