Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Αντιδράσεις για την ανέγερση μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος
[Ζούγκλα]: Αντιδράσεις για την ανέγερση μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος

[Ζούγκλα]: Αντιδράσεις για την ανέγερση μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Διχασμένες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής κοντά στην Ακαδημία Πλάτωνος, μετά την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση μεγάλου εμπορικού κέντρου και κέντρου ψυχαγωγίας (mall) στην περιοχή με την ονομασία Academy Gardens.
Κάποιοι πίσω από την κατασκευή του Mall βλέπουν ευκαιρίες να βρουν τα παιδιά τους δουλειά και αναβάθμισης της περιοχής, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για την περιοχή τους.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ανέγερση του mall για τρεις βασικούς λόγους: Πρώτον γιατί έμμεσα ιδιωτικοποιείται και παραδίδεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Κατά δεύτερον πιστεύουμε ότι θα αλλοιωθεί με την τοποθέτηση ενός τόσο τεράστιου mall στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σταδιακά αλλά σίγουρα ο χαρακτήρας της γειτονιάς μας. Θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά την περιοχή και θα καταστρέψει σταδιακά το χαρακτήρα τής κατοικίας που έχει η περιοχή. Είναι μία από τις τελευταίες εναπομείνασες γειτονιές στην Αθήνα. Και τέλος η κατασκευή του mall θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη μαρασμό τις αγορές των όμορων δήμων, δηλαδή του Περιστερίου και του Αιγάλεω. Σε έρευνα των εμπορικών συλλόγων Περιστερίου, Αθήνας, Ίλιον και Αιγάλεω το 2012, διαπιστώθηκε ότι από την ύπαρξη mall στο σημείο θα χαθούν 6.000 θέσεις εργασίας από τους γύρω δήμους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ματίνα Παπαχριστούδη, που είναι κάτοικος της περιοχής και μέλος του συντονιστικού αγώνα κατά της ανέγερσης του mall και υπέρ της Αναβάθμισης της Ακαδημίας Πλάτωνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!