Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: “Άνθρακας” ο θησαυρός με το διπλωματικό ατόπημα του Γιοχάνες Χαν
[Ζούγκλα]: “Άνθρακας” ο θησαυρός με το διπλωματικό ατόπημα του Γιοχάνες Χαν

[Ζούγκλα]: “Άνθρακας” ο θησαυρός με το διπλωματικό ατόπημα του Γιοχάνες Χαν

Σαν βόμβα έπεσε στην Αθήνα μία δήλωση του Επιτρόπου της Κομισιόν, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, σε συνέδριο στο Λονδίνο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, επί τη ευκαιρία της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια που πραγματοποιήθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα.
Από τα δημοσιεύματα και τις βιντεοσκοπήσεις ο Γιοχάνες Χαν φέρεται να έχει δηλώσει πως η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας περί άρσεως του εμπολέμου και διευθέτησης διμερών ζητημάτων θα σημάνει και αλλαγή συνόρων. Αδιανότητη δήλωση από στόμα Κοινοτικού Επιτρόπου με βάση τα καταστατικά δεδομένα της Ε.Ε. και των συνθηκών που διέπουν τη συγκρότησή της.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης αυτής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε ανακοίνωση επισημαίνοντας πως ουδέποτε ο Γιοχάνες Χαν αναφέρθηκε σε αλλαγή χερσαίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και πως η αναφορά του αφορούσε αποκλειστικά τη συμφωνία για τη διευθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας η οποία και εκκρεμεί.
Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι «ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας». Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!