Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street
[Ζούγκλα]: Άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street

[Ζούγκλα]: Άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street, μία μέρα αφότου οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο έκαναν δυναμική ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές άφησαν κατά μέρος τις αρχικές ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που πυροδότησε η αύξηση των τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν πάνω από 200 μονάδες, του S&P 15 και του Nasdaq 42 μονάδες.
Πάντως, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν αύξηση των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, σε ένα νέο σημάδι ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν αρχίσει να ενισχύονται στην οικονομία μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αδύναμων αυξήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 2,7% τον Ιανουάριο.
Χωρίς να περιλαμβάνονται ενέργεια και τρόφιμα, οι τιμές επίσης αυξήθηκαν 0,4% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,2%.
Παράλληλα, κατά 7.000 αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα ιστορικά χαμηλά.
Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν 7.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 230.000 για την εβδομάδα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!