Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ανησυχία από τις απολύσεις και οι παραιτήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ
[Ζούγκλα]: Ανησυχία από τις απολύσεις και οι παραιτήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ

[Ζούγκλα]: Ανησυχία από τις απολύσεις και οι παραιτήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ

Με την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας άσκησης από τον Τζον Μπόλτον των καθηκόντων του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ, πέντε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του συμβουλίου παραιτήθηκαν υπό την άσκηση πιέσεων, απολύθηκαν ή αποφάσισαν ν’ αποχωρήσουν, μεταδίδει το CNN.
Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, επικαλείται την επιθυμία του Μπόλτον να οργανώσει την δική του ομάδα, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί έστω και μία πρόσληψη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου για την αναπλήρωση των κενών θέσεων των αξιωματούχων που αποχωρούν. Έτσι, κλίμα ανησυχίας, αστάθειας και νευρικότητας επικρατεί μεταξύ των μελών του NSC μετά από την άφιξη του Μπόλτον. Μετά από τις αποχωρήσεις, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, αλλά και μεσαία στελέχη αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος που θα αποχωρήσει, ενώ έχουν ενημερωθεί ότι τα βιογραφικά τους εξετάζονται από το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Χθες έγινε γνωστή η αποχώρηση του Ρομπ Τζόις που ασκούσε καθήκοντα αναπληρωτή συμβούλου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, σύμφωνα με δήλωση στο CNN του Μαρκ Ραϊμόντι, ενός από τους εκπροσώπους Τύπου του NSC. “Κανένας δεν του είπε ότι πρέπει ν’ αποχωρήσει. Ο ίδιος αισθάνθηκε ότι είναι καιρός να επιστρέψει στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA). Δεν θα γίνει άμεσα και δεν έγινε υπό εξαναγκασμό,” τόνισε ο Ραϊμόντι.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι ο Τζόις “γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην υπηρεσία του,” ενώ θα βοηθήσει ώστε η επιστροφή του αυτή να γίνει ομαλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!